Többen meghaltak, amikor pokolgép robbant a Krím félsziget egyik iskolájában

Robbanás történt szerdán a Krím félszigeten lévő Kercs városának műszaki szakiskolájában, az első információk alapján tízen életüket vesztették, és mintegy ötvenen megsebesültek – írja az MTI.

Az orosz Nemzeti Terrorelhárító Bizottság közlése szerint ismeretlen eredetű robbanószerkezet lépett működésbe a tanintézményben. Az orosz nemzeti gárda parancsnokának első helyettese, Szergej Melikov a TASZSZ hírügynökséggel közölte, hogy házi készítésű pokolgép robbant fel.

Az első hírek még arról szóltak, hogy gázrobbanás történt az oktatási intézmény étkezdéjében. Később Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője úgy fogalmazott, hogy a robbanás egyik okaként a terrorcselekmény lehetőségét is vizsgálják.

Egy helyi hírportál beszámolója szerint a helyszínre több mentőautó is kiérkezett, de annyi a sebesült, hogy nem tudják mindet elvinni, ezért a tömegközlekedés buszait is bevonták.

A helyszínre kivonultak a rendőrség, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a katasztrófavédelem, valamint a gázszolgáltató vészhelyzet-elhárítással foglalkozó szakemberei is. A környékre kétszáz katonát is kivezényeltek.

A Krím félszigetet Oroszország 2014-ben „elcsatolta” Ukrajnától, de ezt a lépését az ENSZ tagállamainak túlnyomó többsége nem ismerte el.

 – Forrás: NLCafé – 

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment