Sokkoló videón menekül egy család a kaliforniai erdőtűzből

Kalifornia északi vidékén több erdőtűz is pusztít, a természeti katasztrófában eddig már öten életüket vesztették, és a helyzet annyira súlyos, hogy pénteken már Malibu kötelező kiürítését is elrendelték a hatóságok. A rendkívüli szárazság okozta tűzvész rendkívüli gyorsassággal terjed déli irányban, elérte Los Angeles környékét is.

 – Forrás: HVG

Az állam fővárosától, Sacramentótól nem messze fekvő Paradise városka teljesen leégett, a lakosságot már csütörtökön elköltöztették. Az öt áldozat holttestét Paradise közelében egy autóban találták meg. Feltételezések szerint az autóval a gyorsan terjedő lángok elől próbáltak – sikertelenül – menekülni. Az áldozatok oly mértékben összeégtek, hogy azonosításuk nehéz és hosszas folyamat lesz.

Volt azonban, akinek sikerült a menekülés Paradise-ból és ezt meg is örökítette. A felvétel egészern ijesztő, mintha egy apokaliptikus film jelentetét néznénk.

A videóban hallható, ahogy Brynn Chatfield hangosan imádkozik, miközben a családjával végigmennek az úton, amelynek mindkét oldalán tombol a tűz. A füsttől néha semmit sem láttak. A nő a Facebookon azt írta, úgy érezte, mindenképpen posztolnia kell a felvételt.

Kaliforniát 2017 óta szinte folyamatosan tűzvészek sújtják. A legutóbb 2018 augusztusában Mendocino környékén pusztítottak, csaknem 190 ezer hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Két hónapig tartott, míg a tűzvészt sikerült megfékezni.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment