Milliókat gyűjtöttek a hős hajléktalannak

Múlt pénteken Melbourne-ben egy férfi autójával belerohant egy bevásárlóközpont épületébe, felgyújtotta a kocsit, és megkéselt több embert. Az egyik áldozat egy belehalt a sérüléseibe. A hatóságok terrortámadásnak minősítették az esetet.

A merénylő a rendőrökre is rátámadt. Michael Rogers, egy hajléktalan férfi úgy próbált meg segíteni nekik, hogy egy bevásárlókocsit lökött a támadóra. Rogers elesett, de újra megpróbálta a terroristát a kocsival földre dönteni, majd mikor a rendőrökkel pár méterrel arrébb folytatódott a küzdelem, ott is igyekezett hasonló módszerrel segíteni. A támadót a rendőrök végül lelőtték.

A segíteni igyekvő hajléktalan férfiről készült felvételek gyorsan terjedtek az interneten, és el is kezdtek gyűjteni a “bevásárlókocsis férfiként” elhíresült hajléktalannak.

Körülbelül egy nap alatt több mint százhúszezer ausztrál dollárt (több mint 24 és félmillió forint) adakoztak az emberek a hősies tettért.

Az összegyűjtött pénzből próbálnak lakást találni Rogernek, illetve pszichológiai segítséget is nyújtanak majd a férfinak, hogy fel tudja dolgozni a támadást, aminek a szemtanúja volt.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment