Ilyen volt az indonéz földrengés egy magyar szemével

A falu egyetlen orvosi rendelője is megsérült, az emberek az utcára rohantak az összedőlő házakból a 6,4-es erősségű rengés epicentrumához közel tartózkodó magyar nő beszámolója szerint – írja a HVG.hu.

6,4-es erősségű földrengés volt Indonézia Lombok szigetén, a tragédiában legalább 10-en meghaltak és 40-en megsérültek, házak százai dőltek romba. A nagy rengést délelőtt még több 4,5 – 5,5-es erősségű utórezgések követték.

Németh Krisztina a rengés epicentrumához közeli Senggigi faluból lapunknak azt meséli: félelmetes volt, ahogy folyamatosan mozgott a föld. A faluban található egyetlen orvosi rendelő is megsérült, így a sebesülteket is csak az utcán tudták ellátni.

A falu a Rinjani-vulkán szomszédságában meghúzódó magas fennsík központja, meglehetősen elmaradott környék, meséli olvasónk, az emberek nagyon egyszerű építményekben laknak, amelyek egyáltalán nem stabilak, ezért soknak a teteje leomlott, több helyen maguk a falak is. “Sokfelé a lehulló cserepek okoztak sérüléseket, az emberek a házakból az utcára rohantak. Lombokon sok európai és ausztrál él, akik különböző a szervezetekbe tömörülnek, és közös adománygyűjtésébe kezdtek a rengés károsultjai számára. A Senggigiben működő Lombok Ladies Friday Tea klub is pénzadományokkal segíti a sérülteket.”

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment