Beválogatták a legjobb szlovákiai éttermek közé az encsi Anyukám Mondtát

A magyar Dining Guide szerint Szlovákiában kevés az igazán jó étterem, és különben is, Encs csak 20 kilométerre van a határtól.

A szlovák Trend online magazin listát készített az ország tíz legjobb étterméről. A listára kiváló minőségű, egyben jó ár-érték arányú vendéglátóhelyek kerülhettek fel, a magazin gasztroújságírója pedig nem sajnálta a fáradságot, elment, és minden éttermet kipróbált, mielőtt döntött volna.

A listára azonban felkerült egy első ránézésre nem odaillő étterem is: az encsi Anyukám Mondta – írja a magyar Dining Guide. Az Anyukám Mondta rendszeresen szerepel a tíz legjobb magyar étterem listáján, előfordul, hogy az első helyen.

Encs a szlovák határtól körülbelül 20 kilométerre, Kassától pedig 45 kilométerre található. A toplistát közlő cikk szerint Kassa ínyencei azzal szoktak viccelődni, hogy a város legjobb étterme az Anyukám Mondta.

A Dining Guide szerint mindennek csupán az az oka, hogy Szlovákiában kevés az igazán jó étterem, ezért válogattak be egy magyar vendéglátóhelyet is a listára.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment