A tragédia után az összes szabadulószobát ellenőrzik Lengyelországban

Életét vesztette öt, 15 éves lány, miután kigyulladt egy szabadulószoba a lengyelországi Koszalinban. Vélhetően a fűtést biztosító gázpalack robbant fel a családi ház garázsában működtetett szabadulószobában. Az öt lány egyikük születésnapját ünnepelte.

A tragédia után országos ellenőrzéseket rendeltek el Lengyelországban, szombat délutánig 178-at ellenőriztek és ebből 129 nem felelt meg az összes, a törvényekben megszabott követelménynek, 13-at be is zártak, 16 esetben bírságot szabtak ki. Az ellenőrzés országszerte folytatódik. Lengyelországban több mint ezer szabadulószoba működik.

Mateusz Morawiecki miniszterelnök kilátásba helyezte a szabadulószobák és hasonló típusú helyek üzemeltetésére vonatkozó törvények olyan módosítását, amely “egységesen szabályozná a teljes biztonság megőrzésével összefüggő, a vállalkozók által viselt felelősséget”.

A lengyel tűzoltóság főparancsnoka, Leszek Suski szerint a koszalini tragédia valószínűleg főleg azért következett be, mert nem volt biztosítva a helyiségben szórakozó személyek megfelelő evakuálása.

A rendőrök szombat este a kiégett szabadulószobában befejezték a helyszínelést. Még péntek este őrizetbe vették a szórakozóhely tulajdonosát, egy 28 éves, büntetlen előéletű férfit. A gyanúsítottat vasárnap az ügyészség kihallgatja, amint a szabadulószoba alkalmazottját is, aki pénteken a helyszínen volt, súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Index.hu

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment