Új trükkel verik át a lakásvásárlókat

A nagyvárosokban egyértelműen szűkül a jó minőségű ingatlanok kínálata, a sokszor kétségbeesett keresgélőket könnyebb átverni, mint bármikor. Az új trükkben szép és olcsó lakásokról tesznek fel hirdetést, és bár a a telefonszám valós, nem veszi fel senki – írja a borsdohir.hu.

Viszont az érdeklődő egy emelt díjas telefonszámot tartalmazó automata sms-t kap, azt tárcsázva másodpercenként 15 forintért lehet érdeklődni a meghirdetett ingatlanról.

Az új trükkre a Pénzcentrum egyik olvasója hívta fel a figyelmet, aki az ingatlan.com-on keresgélve bukkant több ilyen hirdetésre. A bőven áron alul kínált, szép lakásokhoz nincsen túl sok információ megadva, telefonon kell többet megtudni az ingatlanról.

A portál felhívta a megadott számot, nem vette fel senki, majd megkapták az smst: „ …mobilszámon tud a megtekintéssel kapcsolatban hívni. Aktuális az ingatlan. Díja: 15 Ft per másodperc.”

Percenként 900 forintért lehet tehát érdeklődni a lakásokról.

Ingatlanszakértők arról számoltak be a portálnak, hogy általuk is ismert átverős trükkről van szó. Ezek az „ingatlanosok” úgy védekeznek, hogy ők nem kérnek közvetítői díjat vagy jutalékot, nekik ebben az emelt díjas hívás az üzlet.

A szakértők szerint viszont nincs is ingatlan az ilyen hirdetések mögött.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment