Ugyan ketten meghaltak, de M. Richárd még bocsánatot sem kért (videóval)

Az RTL Klub Fókusz című műsorában beszélt a tavaly májusi Dózsa György úti két halálos áldozatot követelő balesetről M. Richárd, akit a baleset okozásával gyanúsítanak.

Elképzelhető, hogy az 50-et minimálisan túlléptem, de tényleg minimálisan léphettem túl

– nyilatkozta telefonon a műsornak a házi őrizetben lévő M. Richárd.

A balesetben az M. által vezetett cabrio Mercedes ütközött egy citroen-nel, amely a Kassák utcai kereszteződésben az ütközés erejétől a közeli trolibuszmegállóba szaladt bele. A gépjármű két utasa meghalt (mindketten a Fővárosi Vízműveknél dolgoztak), a sofőr és egy megállóban várakozó súlyos, míg két másik ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

M. Richárdnak a baleset pillanatában nem volt jogosítványa (azt korábban elvették tőle), és kokaint fogyasztott (nem mellesleg a kecskeméti maffiaügyben ötödrendű vádlott volt, börtönben is ült). A szakértők szerint a Citroen levágta a kanyart, de a baleset elkerülhető lett volna, ha M. tényleg 50 km/h-s, vagy 70 km/h-s sebességgel közlekedett volna. Csakhogy a nyomok alapján M. 135 km/h-s sebességgel érkezett a Dózsa György úton.

A balesetben a KRESZ szabályait én tartottam be. És az átlagembernek minősülő citroenes nem tartotta be, és ettől lett ez a borzalmas baleset. És ennek ellenére én vagyok kikiáltva az ördögnek

– mondta el a műsorban M. Richárd.

Az egyik áldozat édesapja is megszólalt a műsorban, akit elképeszt, hogy M. milyen luxuskörülmények közt lakik, és az végképp felháborította, hogy még most sem kért bocsánatot az áldozatok családjaitól.

Most ezek után, mivel a hatóságok még mindig nem szóltak vissza ezzel kapcsolatban, az ügy most kerül majd lezárásra, erre most lesz majd lehetőség, hogy megkaphatom a címeket, az elérhetőségeket. Dehát én házi őrizetben vagyok 13 hónapja, ha én bárkit megkerestem volna, vagy bárhogy felvettem, akkor ennek fennáll a veszélye, hogy a tanúk befolyásolása miatt engem fenékbe rúgnak

– magyarázta M. a felvetésre.

A férfit februárban 200 ezer forintra büntették, mert házi őrizete alatt egy bevásárlóközpontba ugrott be. A baleset után nem sokkal amúgy megint elkapták tavaly, akkor is jogosítvány nélkül vezetett. Végül tavaly augusztus 19-én tartóztatták le, de idén a tárgyalásán például rosszul lett – végül csak házi őrizetet kapott.

RTL Klub, 444 / Fotó: polica.hu – 

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment