Közel négyszázötven riasztást kaptak múlt héten a borsodi tűzoltók

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében negyvenhárom helyszínen avatkoztak be a hivatásos tűzoltók szabad területen keletkezett tűz miatt március 04-én. Csokvaomány külterületén, a Nagyomány völgyben több helyen is égett a száraz növényzet, összesen mintegy kétszáz hektáron. A tüzet az ózdi és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat oltotta el, együttműködve az erdészet munkatársaival. Miskolc külterületén, a Hidegoldal-dűlőn egy hektáron égett a száraz fű. A tűz következtében lángra kapott egy életvitelszerűen használt hétvégi ház tetőszerkezete és két gázcsonk is. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átvizsgálták az épületet, amelyből kimenekítettek egy kutyát és eloltották a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg, a lakó elhelyezésében rokonai nyújtottak segítséget.

Két hektáron égett a száraz növényzet Miskolc külterületén, a Bodótetőn március 09-én. A tűz öt hétvégi házat érintett és további ingatlanokat is veszélyeztetett. A lángokat a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók fékezték meg, az eset során senki sem sérült meg.

A berendezési tárgyak égtek egy száz négyzetméter alapterületű családi ház egyik szobájában Boldogkőújfalun, a Kiss István utcában március 09-én. Az encsi és gönci hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos kihozott egy propán-bután gázpalackot az épületből, amelyet hőhatás nem ért. Az egységek elfojtották a tüzet és átvizsgálták az ingatlant. Az eset során senki nem sérült meg, azonban a lakóknak el kellett hagyniuk a házat. Elhelyezésükben rokonaik segítettek.

Kigyulladt egy kilencven négyzetméter alapterületű lakóház Füzérkomlóson, a Rakodóközben március 10-én. A tüzet a sátoraljaújhelyi és a gönci hivatásos tűzoltók oltották el. Az egységek az épület átvizsgálása során egy lakót találtak az egyik helyiségben, az ő életét már nem lehetett megmenteni. Az esettel kapcsolatban tűzvizsgálat indult.

Forrás: baz.katasztrofavedelem.hu

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment