Kistokajnál szembe ment az autópálya-forgalommal: több karambolt is okozott (képekkel)

Nem éppen hétköznapi körülmények között, a forgalommal szemben haladva, frontálisan ütközött egy személyautó egy másikkal kedden az M30-as autópálya 22-es kilométerénél, Kistokaj-Sajópetri térségében, a Miskolc felé vezető oldalon, később a kialakult torlódásban kamionok is egymásnak csapódtak – a forgalmat egészen késő estig elterelték.

 

Úgy tudjuk, a balesetet egy 74 éves férfi okozta, aki lejárt jogosítvánnyal közlekedett, és Fiat személyautójával forgalommal szemben hajtott fel az autópályára. Ekkor ütközött egy lengyel felségjelzésű Audival. A balesetben az idős férfi súlyosan megsérült, őt kellett kivágni az autóroncsból.

img_20181113_112611.jpg

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes pályazár volt érvényben.

Kicsivel később újabb baleset történt szinte ugyanezen az útszakaszon: három kamion ment egymásnak nem sokkal déli 12 óra után az M30-as autópálya Miskolc felé vezető oldalán, a 20-as kilométernél, a Sajópetri felhajtó előtt.

A karambol nem messze, pár száz méterre történt a délelőtti balesettől, mentőhelikopter is a helyszínre érkezett. A három kamion úgynevezett „utoléréses” balesetet szenvedett, jelenlegi adataink szerint itt egy személy sérült meg.

balesetuj4.jpg

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a jobb pályatesten teljes útlezárás volt érvényben. A rendőrök az autópálya forgalmát a 3-as és a 35-ös számú főútra terelték.

Fotó: Minap.hu

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment