Ítélet született a Teréz körúti robbantóról

Emberölés kísérlete, robbanóanyaggal visszaélés és terrorcselekmény kísérlete miatt első fokon életfogytiglant kapott a Teréz Körúti robbantó, az  ítélet egyelőre nem jogerősen. Legkorábban 25 év múlva szabadulhat – jelenti a Blikk.

Az ítélethirdetésnél P. László nem volt jelen, a robbantásban megsérült két rendőr azonban végighallgatta, hogyan dönt merénylőjükről a bíróság.

Mint ismert, a fiatalember 2016 szeptember 24-én éjszaka pokolgépet helyezett el a Teréz körút 2-4. számú kapualjban, majd azt akkor hozta működésbe, amikor két rendőr elhaladt mellette. A járőrök életveszélyesen megsérültek, csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életüket.

Miután P.-t elfogták, részletes beismerő vallomás tett a rendőrségen, ám azt ügyének első tárgyalásán visszavonta. P. László egyetlen percig sem működött együtt a bírósággal, vallomást nem tett, a tárgyalóteremben annyira furcsán viselkedett, hogy egyszer ki is vezették, azóta nem vett részt az üléseken.

Korábban több elmeorvosi vizsgálatnak is alávetették a férfit, amelyek azt bizonyították, hogy P. László szellemi képességeinek a birtokában van.

Ügyvédjeiben sem bízott meg, a tárgyalás során hárman is védték. Perbeszédében Jován László a felmentését kérte elmeállapotára és nyomozati hibákra hivatkozva. Az ügyész viszont életfogytiglani büntetést javasolt.

A fiatalember apja az összes tárgyaláson jelen volt, bár a fia vele sem mindig tartotta a kapcsolatot. Édesapja meggyőződése, hogy a gyereke nem beszámítható, és nagyon rosszul van.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment