Csaknem meglincseltek egy gázolót Encsen

Majdnem megismétlődött az olaszliszkai lincselés – írta egy encsi nő Facebook-bejegyzésében. Elmondása szerint: október 6-án Encs, Fügöd településrészén, az ottani boltos nőt meglincselték. A településen haladt a kocsijával, állítólag lassabban is a megengedettnél. Egy helyen az útszélére krumplis zsákok voltak lerakva, amely mögül hirtelen az úttestre rohant egy gyerek. Az asszony kiszállt segítséget nyújtani. A gyereknek kibicsaklott a bokája, amit a helyiek nem hagytak megtorlatlanul. Pillanatok alatt körülvették a nőt és majdnem agyonverték. Az életét egy helyi asszony mentette meg, azzal, hogy ráborult a nőre, saját testével védve. A sofőr így is súlyos sérüléseket szenvedett, állapotáról nincs hír. A sértett autóját összetörték, felborították, totálkáros lett. A rendőrség és a mentő is kivonult.
Az asszony házát állítólag rendőrök vigyázzák.

Portálunk a rendőrségen is érdeklődött, ahol az alábbi tájékoztatást adták: “Encs, Fügöd településrészén közlekedett 2018. október 6-án 15 óra 40 perckor egy 52 éves helyi nő személygépjárművével. A sofőr autója elé egy, az út mentén parkoló gépjármű takarásából egy 5 éves kislány szaladt ki. Az asszony észlelve a gyermeket megpróbálta elrántani a gépjárműve kormányát, de az ütközést már nem tudta elkerülni. A balesetet követően a sofőr a helyszínen megállt és kiszállt gépjárművéből. Több helybeli a gyermek segítségére sietett, míg többen az asszonyt kezdték hibáztatni a történtekért, majd két férfi, egymást követően bántalmazta a nőt, valamint az autóját is megrongálták.
A helyszínre – a bejelentést követően néhány percen belül – kiérkező rendőrök a dühös helybelieket megnyugtatták, a gépjárművet kormányzó hölgyet a szolgálati autójukba ültették, a mentőszolgálat munkatársai pedig kórházba szállították a súlyos sérülést szenvedett gyermeket.  A rendőrök a sofőrt ért bántalmazással összefüggésben egy 19 és egy 27 éves helyi férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként rongálás vétség, valamint garázdaság- és testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd az Encsi Rendőrkapitányság mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette. Az esettel kapcsolatban egyéb részleteket nem áll módunkban közölni.”

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment