Az encsi boltosnőt a rendőrök mentették meg a lincseléstől

Bár a sofőr azonnal kiszállt segítséget nyújtani, „a helyi betelepült cigányok” nem hagyták megtorlatlanul a történteket – írja a Facebook-poszt szerzője az encsi esetről. Mint ismert, a napokban csaknem megismétlődött az olaszliszkai lincselés, amikor egy encsi nő elgázolt egy, az útra hirtelen elé szaladó gyereket. A sérült családja neki esett a nőnek, akit végül a rendőröknek sikerült kimenteniük. 
Az egyik szemtanú szerint a nőt pillanatok alatt körülvették és majdnem agyonverték, az életét csak az mentette meg, hogy egy szintén az érintett utcában lakó cigány asszony ráborult a földön fekvő áldozatra, és testével védte életét. A boltos azonban így is súlyos sérüléseket szenvedett, egy fogát is kiverték.
 
“A balesethez mentőautót és mentőhelikoptert riasztottunk. Egy 5 év körüli kislány súlyos sérüléseket szenvedett, a gyermeket ellátást követően légi úton kórházba szállítottuk” – mondta Győrffy Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

“Sajnos ez a szégyenteljes, felháborító, és szomorú eset is azt bizonyítja, hogy vannak olyan emberek a közösségben, akik az általános emberi együttélési szabályokat nem tudják betartani, kivetkőztek emberi mivoltukból és állatias módon viselkedtek, ez a viselkedés pedig mindenféleképpen elfogadhatatlan. Ez a közösség évek óta ott él, és nem várható, hogy a tagjai egyik pillanatról a másikra megváltozzanak. Én abban bízom, hogy akik bántalmazták a hölgyet a lehető legszigorúbb büntetést fogják kapni az eljárás végén. Azt kívánom a sérült kislánynak és a bántalmazott hölgynek, hogy minél hamarabb épüljenek fel testi és lelki sérüléseikből” – nyilatkozta az Indexnek a polgármester.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment