Győztest hirdettek a Magyarország étele 2019 versenyben

Minden étel tartalmazta a verseny során kötelezően használandó alapanyagot.

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (Séfklub) 2019. évben második alkalommal hirdette meg a Magyarország étele elnevezésű, élőmunkás meleg konyhai szakácsversenyét, melyhez a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal szakmai partnerként csatlakozott.


Elvárás volt, hogy az étel a legtöbb “átlagos felszereltségű” konyhán elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek. Fontos szempont volt még, hogy a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére hangsúly kerüljön, egyben a magyar étkezési szokásoknak is megfeleljen az étel, melynek nettó 1000 Ft/adag nyersanyagnormából kellett kijönnie.

A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések a versenyezni kívánó csapatoktól, mely nevezésekben épp úgy megtalálható volt a vad, a hal és sertés, mint a mangalica és a kacsa. Minden étel tartalmazta a verseny során kötelezően használandó alapanyagot, a darálthúst és a Naszálytej, Zöldfarm BIO Tejfölt.

A Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskolában megrendezett verseny győztese a Páratlan páros nevű csapat lett, így a “Hajdú-bihari röfögő” fantázianevű étel nyerte el Magyarország étele 2019 címet.

24.hu


Hasonló bejegyzések

Leave a Comment