Ugrai és Busai nélkül indul a DVTK a hatpontos MTK ellen

Szombaton egy év kihagyás után látogat újra az Új Hidegkuti Nándor Stadionba a DVTK labdarúgó csapata. A legutóbbi öt találkozón egy győzelem, két-két döntetlen és vereség a DVTK idegenbeli mérlege. 2017 tavaszán ugyan az MTK esett ki az első osztályból, de csak a Paks játékának köszönhették a diósgyőriek, hogy nem nekik kellett egy osztályt lejjebb lépniük. Ugyan a kék-fehér alakulat az NBII-ből érkezik, hat pontjával jelenleg a bajnokság 4. helyén áll – azaz nekik áll a zászló.

Érdekesség, hogy a korábbi DVTK-játékos, Bognár István nyáron szabadon igazolható futballistaként érkezett a Hungária körútra. Diósgyőrben 2014 és 2017 között 55 mérkőzésen 7 gólt szerzett.

Ennél nagyobb meglepetés, ha szakmai vezetés döntésének értelmében péntektől a második csapat edzéseit látogatja Busai Attila és Ugrai Roland.

“A döntés hátteréről nem szeretnék többet mondani annál, mint amit feltétlen muszáj” – nyilatkozta Tajti József, a DVTK sportigazgatója. “Fogalmazzunk úgy, hogy nem voltunk elégedettek a két játékos elmúlt hetekben mutatott teljesítményével, így a mai naptól a második csapat edzéseit kell látogatniuk. Busai Attilát és Ugrai Rolandot is személyesen tájékoztattam a pénteki edzés előtt. Most az a legfontosabb, hogy a csapat nyugodtan készüljön az MTK elleni bajnokira, ezért az ügyet egyelőre lezártnak tekintem. Ha lesz változás a játékosok ügyében, azt azonnal be fogjuk jelenteni.”

Legutóbbi találkozóinkkal kapcsolatban nem árt tudni, hogy egy kivételtől eltekintve az elmúlt 20 évben nem tudtuk megverni a fővárosi csapatot, az utolsó meccseink így alakultak:

2012/2013
MTK – DVTK 2-0

2013/2014
MTK – DVTK 2-2 Gólszerzőink: Bacsa, Nikházi

2014/2015 (Kispest)
MTK – DVTK 0-2 Gólszerzőnk: Griffiths (2)

2015/2016 (1. kör, Angyalföld)
MTK – DVTK 5-0

2015/2016 (3. kör, Dunaújváros)
MTK – DVTK 0-0

2016/2017 (1. kör, Dunaújváros)
MTK – DVTK 1-0

2016/2017 (3. kör)
MTK – DVTK 0-0

Ami a meccs közvetítését illeti: az MTK elleni találkozóról online stream látható az m4sport.hu oldalon, a DVTK hivatalos csatornáin pedig élő, szöveges közvetítést adnak.

A Haladás, a Kisvárda és a Paks elleni soron következő három mérkőzésről – melyeket este fél nyolckor kezdenek – a televízió szintén nem közvetít, de az interneten mindegyik követhető lesz majd.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment