Egy újabb hazai döntetlen, ami nem sokat segített a Diósgyőrön

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában Vernes Richárd révén ugyan a DVTK lőtt egy kapufát, gól nem esett a Paks elleni találkozón, így hét meccs után hat ponttal áll a vasgyári alakulat a bajnoki tabellán. A kritikán aluli játék és a látottak fényében kissé különösen hangzik az a diadalittas beszámoló a DVTK hivatalos honlapján: “Továbbra is veretlen a DVTK hazai pályán”. Bárcsak feledni tudnánk a Mezőkövesd elleni stadionavatót!

A csupa magyar játékossal, idegenlégiósok nélkül felálló Paksnak ebben a szezonban nem úgy alakulnak a dolgai, mint a korábbi esztendőkben, csak egy mérkőzést sikerült meccset nyernie az együttesnek. A 2Rule által szállított (a Nike számára állítólag “megoldhatatlan feladatot jelentő”) keresztcsíkos mezben felálló DVTK-nak így elvileg hozható lett volna a mérkőzés, ám a stadionba kilátogató közönségnek végig az volt az érzése, hogy a játékosok eleve megegyeztek a döntetlenben.

Ha így volt, sikerült a tervük.

A Diósgyőr edzőjének az értékelését, miszerint “a legutóbbi három meccsen összesen egy gólt kaptunk, ami a bajnokság eleji helyzethez képest hatalmas előrelépés”, a publikum alighanem értetlenül fogadta. Különös tekintettel arra, hogy a Kisvárda nyerni tudott, így öt ponttal ott lohol a miskolci csapat nyakán.

OTP Bank Liga 7. forduló

Diósgyőri VTK – Paksi FC 0-0

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3872 néző. Játékvezető: Andó-Szabó Sándor (Kóbor Péter, Király Zsolt; Németh Ádám, Molnár Attila).
DVTK: Antal – Shestakov, Brković, Karan, Tamás M. – Tóth Ba., Tajti M., Hasani – Vernes, Mihajlović, Forgács. Vezetőedző: Fernando Fernandez.
Paks: Nagy G. – Vági, Fejes, Gévay, Báló – Kecskés T., Papp K., Bertus – Haraszti, Hahn, Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél.

Csere: Forgács helyett Juhar az 53., Hasani helyett Bacsa a 61., Bartha helyett Remili a 63., Haraszti helyett Simon A. a 75., Kecskés T. helyett Egerszegi a 87., Vernes helyett Szabó B. a 90. percben.
Sárga lap: Papp K. a 44., Bartha a 45+1., Karan a 67., Bacsa a 70, Gévay a 78., Tajti a 86. percben.

Értékelés:

Fernando Fernandez: –  Két olyan elsőosztályú csapat mérkőzése volt, akik tudják, mit akarnak játszani. Mindkét csapatnak voltak helyzetei, de mi tisztább lehetőségeket tudtunk kialakítani. Leginkább a gól hiányzott, Vernes kapufát lőtt, Brković szöglet utáni, és Tóth kapu előtti helyzetét követően megszerezhettük volna a vezetést, de nem sikerült. Mai ellenfelünk jó felfogásban játszott, megszállták a középpályát labdabiztos játékosokkal, ezért nagyon kemény mérkőzés volt. Mindig nehéz a Paks ellen játszani, emlékezhetünk, hogy a Vidi és az FTC ellen is döntetlent értek el. A saját játékosaimmal elégedett vagyok, ha a múlt heti teljesítménnyel hasonlítom össze, akkor sokat fejlődtünk védekezésben, és akkor is, amikor nálunk volt a labda. Ezen kívül ma bátrabban vállalkoztak a játékosok, többször is látni lehetett azt a rövidpasszos játékot, amit elvárok a csapattól. Minden pont sokat ér, és azt se felejtsük el, hogy ma nem kaptunk gólt. A legutóbbi három meccsen összesen egy gólt kaptunk, ami a bajnokság eleji helyzethez képest hatalmas előrelépés.
Most két hetünk lesz, hogy felkészüljünk a következő bajnokira, beépíteni az új játékosokat. Egy maraton vár ránk a bajnokság végéig, aminek csak az elején járunk.

Csertői Aurél: –  Felemás érzéseim vannak a mérkőzés kapcsán. A játék képe alapján ikszes mérkőzést játszottunk, az eső félidőben az ellenfél többet tett a sikerért, mert kapkodtunk, biztonságra játszottunk, a második játékrészben a mi akaratunk érvényesült. Sok hiba jellemezte a mérkőzést mindkét oldalon, nem számítva a néhány helyzetet, leginkább a mezőnyben folyt a játék.
Idegenben felvettük a ritmust, nem könnyű ilyen helyzetben nyerni. Kevés pontunk van, győzelmek kellenek, hogy előre lépjünk. Ma nem sikerült, de sok mérkőzés van még hátra.

A bajnokság állása itt tekinthető meg.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment