DVTK: Visszavághatnánk a stadionavatós vereségért

Csütörtökön délutánra mind a 667 belépőjegy gazdára talált a Mezőkövesdi Városi Stadion vendégszektorába a Mezőkövesd Zsóry FC – DVTK mérkőzésre, így a jó hangulatra ezúttal sem lehet majd panasz. A helyszínen már nem nyit ki a vendégpénztár, ezért kérjük, hogy érvényes jegy nélkül senki ne induljon útnak.

A Mezőkövesdi SE 1975. január 31-én alakult. A sárga-kék színeket viselő klub többnyire a harmad- és negyedosztályban szerepelt. A 2006/2007-es évben az NB III. Mátra csoport 3. helyén végeztek, de az MLSZ az NB II . feltöltése érdekében felkérte őket, hogy induljanak el a másodosztályban. A felkérésnek eleget téve először indulhattak az NB II.-ben. A 2007/2008-as szezonban megszerzett 4 győzelmük azonban csupán a 16. helyhez – és a kieséshez – volt elegendő.

Ezt követően viszont igazi sikertörténet az övék. Az NB III.-at magabiztosan nyerték és jutottak fel ismét. Újoncként pedig az előkelő 5. helyen végeztek az NB II. Keleti csoportjában. A 2010/2011-es évben pedig a feljutó DVTK mögött a második helyen végeztek. 2012-ben egy újabb 5. hely jutott neki, míg az azt követő bajnokságban már összejött a hőn áhított siker: megnyerték a bajnokságot és történelmet írva feljutottak az élvonalba. Az OTP Bank Ligában azonban nem sikerült megkapaszkodni, rögtön az első év végén búcsúztak.

Elsőre nem sikerült visszajutniuk, a 2015/2016-os idényben viszont a Gyirmót mögött ezüstérmet nyert Pintér Attila csapata, és újra az élvonalra készülhettek.

A legutóbbi két idényt az élvonalban töltötték, legutóbb a 9. helyen végeztek, legjobb góllövőjüknek a 10 találatig jutó Koszta Márk bizonyult.

OTP Bank Liga 2018/2019

Hét forduló után a 6. helyen áll a Mezőkövesd úgy, hogy a Videoton elleni találkozójukat későbbre halasztották.

  1. forduló: Mezőkövesd – Paks 3-1
  2. forduló: DVSC – Mezőkövesd 1-1
  3. forduló: Vidi – Mezőkövesd elhalasztva
  4. forduló: Mezőkövesd – Honvéd 0-1
  5. forduló: Újpest – Mezőkövesd 1-1
  6. forduló: Mezőkövesd – FTC 0-1
  7. forduló: Mezőkövesd – PAFC 2-0

Egymás ellen

A Mezőkövesd mindössze 2013-ban jutott fel elsőször az élvonalba, de az NB II.-ben is csupán egy találkozót játszott a DVTK Mezőkövesden. 2011. május 28-án a Radoš – Vadász, Raković, Gal, Gohér – Dobos (Arze, 56.), Abdouraman, Lippai, Luque – Granát, Menougong (Pál Sz., 63.). Vezetőedző: Benczés Miklós összetételű DVTK-t a hazaiak egy vitatott büntetővel ugyan legyőzték (1-0), de a meccs után mégis ünnepelhettek a DVTK-szurkolók, mert egy év kitérőt követően visszajutott a csapat az NB I-be.

A Magyar Kupában is futottunk már össze, 2007. szeptember 26-án Mezőkövesden Simon, Douva valamint Rebecsák góljával 3 -1-es végeredménnyel lépett tovább a Diósgyőr.

A Ligakupában is találkozott a Mezőkövesd és a DVTK. Akkor Szivics Tomiszláv a Radoš – Eperjesi, Vadász, Alves, Husić (Gohér, 62.) – Nikházi (Bacsa, 46.), Kostić, Barczi (Egerszegi, 75.), Gosztonyi – Batioja, Futács összeállítású csapatot küldte pályára. A mérkőzést a hazaiak nyerték 3-1-re (a rendkívül értékes diósgyőri gólt Futács Márkó szerezte), azonban a negyeddöntőbe a DVTK jutott, miután hazai pályán 2-0-ra diadalmaskodott. A sorozat végén pedig a diósgyőri játékosok emelhették a magasba a serleget.

Az első élvonalbeli találkozón 2014. április 20-án Bacsa Patrik hajrában szerzett góljával győzött a DVTK.

 

– Forrás: dvtk-eu

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment