“Begyújtottak” Diósgyőrben: Csak most tesztelik élesben az új stadion egyik legfontosabb részét

Így próbálják meg tökéletesre varázsolni a gyepet a DVTK-nál a februári rajtra: a diósgyőriek már január elején bekapcsolták az eddig élesben még nem használt pályafűtést.

Február 2-án a Mezőkövesd Zsóry FC elleni hazai bajnokival folytatódik a Diósgyőri VTK számára az NB I-es szereplés, a miskolci csapatnál pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy az időjárási körülményeket is figyelembe véve a lehető legtökéletesebb pályán játszanak a felek.

dvtk.eu beszámolója szerint a novemberi ötnapos tesztidőszak után január második napjától már rendeltetésének megfelelően működik a tavaly tavasszal átadott stadion pályafűtése, amelyet most tesztelnek tulajdonképpen először “élesben”.

– Az új DVTK Stadion átadására tavasszal került sor, ez az első tele az épületnek és a pályának, valamint – mivel véglegesen csak pár hete lett a DVTK a stadion üzemeltetője – ez az első tele az üzemeltetéssel foglalkozó munkatársaimnak is – nyilatkozta Erdélyi Zsolt, a DVTK létesítményvezetője a klubhonlapnak. – Novemberben, az MTK elleni mérkőzés előtt öt napon keresztül teszteltük a pályafűtést, a problémákat jeleztük a kivitelezőnek, volt, amit sikerült kijavítani, de vannak olyan részek (többek között az öntözőrendszer), amelyeknek a javítására csak tavasszal kerülhet majd sor. Mindezzel együtt nem láttuk alapvető akadályát annak, hogy az év második napjától már élesben is bekapcsoljuk a rendszert – tette hozzá.

Csakfoci.hu

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment