Ábel Anita válik, és egészen mást gondol a gyereke jogairól, mint Novák Katalin

Úgy tűnik, az élet sokszor bonyolultabb, mint amit egy kormányzati plakát sugall – írja a HVG.hu.

Nem tett volna jót Lucának egy kiegyensúlyozatlan apát vagy egy boldogtalan anyát látnia maga körül

– többek között ezzel indokolta Ábel Anita a Best magazinnak, hogy 16 év után miért lép ki a házasságából, és válik el a gyereke apjától. A bulvárlap breaking sztorijából kiderül az is, hogy a tévés azt az elvet vallja, hogy soha nem marad olyan helyzetben, ami kényelmetlen vagy rossz a számára, legyen szó magánéletről, vagy épp a karrierjéről. A válást pedig részben pont azért választotta, mert a lányára, Lucára is gondolt.

Úgy tűnik, Ábel Anita ezzel szembe megy a kormányzati ideállal, amely szerint család az, amelyik édesanyából, édesapából és gyerekekből áll – erről minden magyar ember értesülhet, hiszen minden felületen az arcába tolják a Családok Évét népszerűsítő plakátot, amely szerint szülőnek lenni életre szóló kaland. Ábel Anita feltehetően Novák Katalin elismerését sem fogja kiváltani ezzel a döntésével, hiszen ma már tudjuk, hogy a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár már azt valamiféle szentségtörésnek minősíti, ha valaki egyedül vállal gyereket, és legszívesebben még a válásokat is visszacsinálná, de legalábbis minden áron együttműködésre kényszerítené az elvált szülőket a gyereknevelés terén: bármennyire is elmérgesedett a kapcsolatuk, annak a gyereknek legyen édesanyja és édesapja.

Ábel Anita mindenesetre a történtek ellenére sem tekint kudarcként a házasságára, viszont azt mondja, több esküvője nem lesz.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment