Új nővérszállót is ígérnek Miskolcnak – reméljük, ez nem csak ígéret marad

Már megszokhattuk, a választások évében a kormánypártok mindent, sőt mindent is megígérnek. Ahogy közeleg a voksolás, úgy szaporodnak az átadások, felavatások, a szalagátvágások. S ezekből végül legtöbbször csak az átvágás marad, már ami a választókat illeti. Valami hasonló történik most is, már elkezdődött az ígérgetés. Mint a Borsod Online megírta: “Több egészségügyi fejlesztés érinti Miskolcot, így megyénket is. Mintegy 8,5 milliárd forint összértékű beruházással négy városban új nővérszállókat építenek, további tizenkét helyszínen pedig 2020-ig felújítják a meglevő szállásokat – jelentette be prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere december közepén.”

A terv az, hogy tizenhárom megyei és egy városi kórház tizenhat helyszínén fejlesztik az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit. A négy új nővérszálló építésével 368 új férőhelyet hoznak létre az országban, a felújítások során pedig további 1209 férőhelyet korszerűsítenek. Az egyik érintett kórház itt, Miskolcon a központi. Ezzel szeretnék a munkaerő megtartását és bővítését is segíteni. A Borsod Online értéseülése szerint azonban nem ez az egyetlen országos program, amely Miskolcot érinti, és amely a munkaerő megtartását célozza: itt is kiépül ugyanis egy új, modern skill labor.

Így legyen, reméljük, ezek nem csak ígéretek, reméljük, a választások után sem maradunk nővérszálló és skill labor nélkül.

 

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment