Új gyógynövényüzem épül Bükkszentkereszten

Újabb gyártóegység építésébe kezdett a Szabó Gyuri bácsi gyógynövényes készítményeit előállító, bükkszentkereszti Pharmaherb Kft. A faluban és a megyében is jelentős munkahelyteremtő beruházásnak számító gyártóegység alapkövét csütörtökön tették le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen – jelenti a MiNap.

Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke elmondta, nemcsak a falu, hanem a megye életében is rendkívül fontos és egyben megnyugtató Gyuri bácsiék tevékenysége, akik évek óta jelen vannak, munkát adnak és hosszú távon terveznek.

„Sosem hittem volna, hogy a piaci gyógynövényértékesítéstől egyszer majd idáig eljutunk, és egy ilyen nagy üzemben fogjuk a gyógynövényeket feldolgozni” – nyilatkozta Szabó György, a bükki füvesember az alapkőletételi ünnepségen. Örömmel és bizakodva nyugtázta, hogy munkásságának és a cég missziójának köszönhetően idehaza is egyre többen ismerik és fogyasztják a gyógynövényeket.

Az ellenőrzött minőségű gyógynövényekből, egyedi receptúra alapján 63-féle Györgytea márkájú terméket előállító cég a korábbi üzemet a folyamatos bővítés ellenére is kinőtte. Az új épületkomplexum nemcsak a feldolgozó-, és csomagolóüzemnek ad majd helyet, hanem a kényelmesebb, modernebb irodáknak is. Az 585 négyzetméter alapterületű logisztikai központ első eleme annak a csaknem 400 millió forintos nagy beruházásnak, amely 50 százalékos állami támogatással valósul meg. Az eddig kizárólag önerőből fejlesztő cég a beruházással a növekvő belföldi igényeket is ki tudja majd elégíteni, valamint élni tud azokkal az export-lehetőségekkel, amelyeket az eddigi kapacitáshiány miatt vissza kellett utasítaniuk.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment