Nyit az új jégpálya Kazincbarcikán

A volt műjégpálya területén mobil jégpálya nyílik novemberben Kazincbarcikán – számolt be az örömhírről a kolorline.hu. A jégen közönségkori, iskolásoknak korcsolyaoktatás is lesz, és a Kazincbarcikai Ördögök SE sportolói végre hazai pályán készülhetnek a megmérettetésekre.

A korszerűtlen műjégpálya tavaly télen zárta be kapuit: az ammóniás hűtőközegű pályákra ugyanis európai és állami támogatást sem lehet igénybe venni. A Magyar Jégkorong Szövetséghez viszont sikeres pályázatot nyújtott be a Kazincbarcikai Ördögök SE, ezt kiegészítve a BorsodChem által biztosított TAO-val, a közeljövőben új jégcsarnokkal gazdagodhat a város.

A város a pálya vásárlásához 8 millió forint támogatást nyújtott. A közgyűlés döntése alapján a jégpálya üzemeltetője a Common Fountain Nonprofit Kft., akivel határozatlan időtartamú, térítésmentes használatba adási szerződést köt az önkormányzat. Emellett a cég közfeladat-ellátás keretében sportszolgáltatást biztosít többek között a kazincbarcikai nevelési-oktatási intézményekbe járó gyermekeknek és a lakosságnak. A mobil jégpályát a volt műjégpálya helyén építik fel.

A munkálatokat a pályát fedő hatalmas sátor felállításával, tisztításával kezdték, majd a villamossági szereléssel és a hangtechnika kiépítésével folytatták.

A belépő várhatóan 300 Ft lesz.

Hasonló bejegyzések

Leave a Comment