Rendkívül bizonytalanná vált a Felcsút szereplése az Európa Ligában

Megosztás

Orbánék kirakatcsapatában felütötte fejét a koronavírus, többen is megfertőződtek. Csütörtökön el kellene utaznia a csapatnak Svédországba, ha nem sikerül kiállítani egy csapatnyi embert, valószínűleg ugrik a szereplés.

Legkésőbb csütörtök reggel Svédországba kellene repülnie egy játékra alkalmas csapatnak, de többen is koronavírusosak. Még az is lehet, hogy a tartalékjaikkal mennek. Ha nem tudnak egy csapatot kiállítani, az UEFA nem lesz elnéző.

Egyelőre nyoma sincs annak, milyen felállásban tervez focizni a felcsúti Puskás Akadémia a svéd Hammarby IF ellen csütörtök este az Európa-liga selejtezőjében. A klub játékosainak legkésőbb csütörtök reggel kellene repülőre szállniuk, de teljes a hallgatás azóta, hogy kiderült: a felnőtt csapat több játékosa is elkapta a koronavírust.

Emiatt a Felcsút a szezonban még nem játszott meccset, és a vasárnapra tervezett, Újpest elleni bajnoki találkozójukra sem lehet jegyet váltani.

Amióta bejelentették, hogy megjelent a klubnál a fertőzés, gyakorlatilag teljes a hírzárlat Felcsúton. Egyedül azt kommunikálják, hogy a tartalékcsapat milyen eredményekkel fut a harmadosztályban: a Ménfőcsanak elleni 3-1-re megnyert meccs összefoglalóját például meg lehet tekinteni.

Azt viszont már csak egy rövid közleményben adták hírül, hogy a tartalékcsapat szerdai meccse is elmarad a Pápa ellen – bármiféle indoklás nélkül. Bár feltettük a kérdést a klub sajtóosztályának, a koronavírus miatt marad-e el a találkozó, vagy esetleg köze van ahhoz, hogy ifistákkal kell-e pótolni a felnőtteket az Európa-ligában csütörtökön, de cikkünk megjelenéséig nem válaszoltak.

Más opció nem nagyon van, ugyanis az európai labdarúgó-szövetség épp a napokban bizonyította be, nem különösebben együttműködő, ha a koronavírussal küszködő csapatok kéréseiről van szó: a szlovák Slovan Bratislava meccs nélkül esett ki a feröeri Kí Klaksvik ellen, miután nem tudott elutazni a Bajnokok Ligája-selejtezőjükre a járvány miatt.

Erre lehet megoldás, ha a Felcsút a második számú csapatát utaztatja ki Svédországba, hiszen így legalább a pályán van esély eldönteni a továbbjutást az ilyenkor simán beírt 3-0 helyett.

Hvg.hu

Megosztás

Related posts