Kásler szerint csak akkor kerül vakcina Magyarországra, ha késői szövődményeket sem okoz

Megosztás

Jelen pillanatban nincs oltóanyag, korrekten annyit lehet mondani, hogy biztató klinikai vizsgálatok indultak el, melyeknek várjuk az eredményét – jelentette ki Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere a Facebook-oldalán közzétett videóinterjúban. Elmondta azt is, Magyarországon akkor kerül forgalomba a vakcina, ha

hatásos, az emberi szervezetre nincs káros hatása és késői szövődményeket sem okoz.

Az nem világos, hogy Kásler mit ért késői szövődmények alatt, és mennyit vár a kormány arra, hogy megbizonyosodjon az oltás hatékonyságáról.

Korábban annyi derült ki, hogy Magyarország 5 millió koronavírus elleni vakcinát foglalt be az Európai Bizottságon keresztül. Brüsszel a Sanofi francia gyógyszergyártónál kötött le 300 millió adag oltóanyagot, ebből kapunk mi is. A tervek szerint az oltóanyagot szeptemberben kezdik tesztelni, a cég becslése szerint jövő nyáron hozhatják forgalomba.

Közben Vlagyimir Putyin augusztus közepén bejelentette, bejegyezték az orosz vakcinát, melynek időközben a gyártását is megkezdték. Az orosz vakcinában – a harmadik klinikai tesztelési fázis kihagyása miatt – mások mellett kételkedik a WHO, hazai szakemberek, és a jelek szerint Kásler Miklós is.

hvg.hu

Megosztás

Related posts