Javítóintézetbe küldték a fiúkat, akik összeverték a miskolci rendőrkapitány-helyettest

Megosztás

Még tavaly augusztusban történt a szomorú eset, amiről mi is beszámoltunk. Miskolc egyik legforgalmasabb és legjobban bekamerázott csomópontjában, a Villanyrendőrnél támadtak meg és raboltak ki hárman egy 50 év körüli férfit. A támadásban a rendőr gerinccsigolyája sérült meg, és a három tinédzser a férfi mobiltelefonját is elvette.

Mint kiderült, egy 15, egy 16 és egy 17 éves fiú volt a tettes, ellenük csoportosan elkövetett kifosztás bűntette és halmazatban elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt indult eljárás.

Elfogultság miatt nem a helyi, hanem a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség felügyelte azt a nyomozást, amivel kapcsolatban a Debreceni Járási Ügyészség 2020 márciusában három, kényszerintézkedés hatálya alatt álló fiatalkorú vádlottal szemben nyújtott be vádiratot a Miskolci Járásbíróságra mint fiatalkorúak bíróságára.

A Miskolci Járásbíróság az ügyben 2020 júniusában tartott előkészítő ülést, amelyen érdemi döntés is született: a járásbíróság mindhárom fiatalkorú vádlott bűnösségét kimondta, és elrendelte javítóintézeti nevelésüket. A Miskolci Járásbíróság ítélete a kihirdetést követően jogerőre emelkedett.

Megosztás

Related posts