Már csak egy hétig lehet jelentkezni a bértámogatásra

Megosztás

Tizedik hete folyamatosan csökken a regisztrált álláskeresők száma, az elmúlt héten 2456-tal lett kevesebb, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn. György László hozzátette, hogy júliusban már többen dolgoztak, mint januárban, még mindig kevesebben, mint tavaly júliusban, de 730 ezerrel többen a tíz évvel ezelőttinél.

A munkahelyvédelmi bértámogatással a kormány több mint 226 ezer munkavállalónak nyújtott támogatást, a konstrukcióra jövő hétfőig lehet jelentkezni.

Az államtitkár közölte, hogy az eddigi intézkedéseknek köszönhetően 912 734-en részesülhetnek munkaerőpiaci vagy képzési támogatásban.

Több mint 120 ezer munkát keresőt támogatnak, a Diákhitel Pluszt már közel 18 ezer hallgató vette igénybe, a támogatási programok több mint félmillió álláshelyet védenek meg, míg a beruházástámogató, munkahelyteremtő programokkal több mint 70 ezer munkahely létrehozását tudják támogatni György László elmondása szerint. A munkahelyvédelmi bértámogatásban 204 514 munkavállaló vesz részt, 26-tal több, mint egy héttel korábban.


György László közölte, hogy a pénzügyi intézmények eddig 22 412 hitel- és garanciakérelmet fogadtak be, értékük 134 milliárd forinttal – 12 százalékkal – 1148 milliárd forintra nőtt az egy héttel ezelőttihez képest.

hvg.hu

Megosztás

Related posts