Piszkos bűntény Borsodban – kizsebelte az ájult férfit, majd a szemtanúkat meg is fenyegette

Megosztás

Az áldozat erősen ittas volt, majd amikor egy időre eszméletét vesztette, az elkövető elvette a pénzét. Ezt többen végignézték, ők megkapták a halálos fenyegetést, ha szólni mernek erről bárkinek.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottat augusztus 15-én késő este egy Tiszaújvároshoz közeli kisváros főterén megszólította egy erősen ittas férfi, és cigarettát kért tőle. A gyanúsított erre meggyújtott egy cigarettát, melyet közösen elszívtak. Ekkor a férfi – feltehetően súlyosan ittas állapota miatt – rosszul lett, a földre esett és rövid időre eszméletét vesztette.

Elvette a pénztárcáját

A gyanúsított felemelte, és egy közeli padra fektette a sértettet, majd védekezésre képtelen állapotát kihasználva a nadrágja zsebéből kivette pénztárcáját, és abból elvett 22 ezer forint készpénzt.

A gyanúsított ekkor vette észre, hogy tettének tanúja volt két – a helyszín közvetlen közelében tartózkodó – ember, akiket megfenyegetett, hogy megöli őket, ha a történtekről szólni mernek bárkinek vagy értesítik a rendőrséget.

A rendőrség a férfit kifosztás bűntette és büntetőügyben kényszerítés hatósági eljárásban bűntett miatt hallgatta ki gyanúsítottként, mely bűncselekményekért bűnösségének megállapítása esetén, a halmazati büntetésre vonatkozó szabályokra figyelemmel akár hét és fél év szabadságvesztésre is ítélheti a bíróság.
A nyomozási bíró az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a büntetett előéletű férfi ügyében fennáll a szökés, a bűnismétlés, valamint a tanúk befolyásolásán, megfélemlítésén keresztül a bizonyítás megnehezítésének a veszélye, ezért a letartóztatás elrendeléséről döntött.

Boon.hu

Megosztás

Related posts