Németország már átsorolt két horvát tengerparti megyét a kockázatos területek közé

Megosztás

Déli szomszédunknál sajnos a tengerparti területeken óriási ütemben kezdett ismét terjedésbe a koronavírus. A magyar hatóságok egyelőre semmit nem léptek, a németek viszont igen.

A németországi Robert Koch országos közegészségügyi intézet a járványügyi szempontból kockázatos térségek közé sorolta a horvátországi Sibenik-Knin és Split-Dalmácia megyét. Ezután a külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki a megyékre. 

Turisták Horvátországban – Fotó: Antonio Bat/MTI/MTVA

A döntést azzal indokolták, hogy az utóbbi hét napon regisztrált koronavírus-fertőzések száma százezer lakosonként meghaladta az ötvenet. Ez az a határérték, amely felett a német szabályok szerint utazási figyelmeztetést kell kiadni, és kötelezni kell az onnan hazatérőket, hogy teszteltessék magukat, és várják karanténban az eredményt.

A legutóbbi adatok szerint nagyjából 180 ezer német nyaral Horvátországban. Többségük az Isztria-félszigeten és Rijeka térségében, ahol alig néhány aktív koronavírus-fertőzést tartanak számon, mondta Romeo Draghicchio, a Horvát Idegenforgalmi Közösség frankfurti képviseletének vezetője.

444.hu

Megosztás

Related posts