Lakossági petíció indult az Y-híd beruházásával kapcsolatban

Megosztás

A szóban forgó terület önkormányzati képviselője is támogatja a petíciót.

Az Y-híd beruházással kapcsolatos lakossági petíció részleteiről Hegedűs Andrea önkormányzati képviselő számolt be egy posztban a Facebook-oldalán. Mint írja: “A Demokratikus Koalíció nevében, a Velünk a Város frakció tagjaként, a terület önkormányzati képviselőjeként, közvetlenül is érintett szirmaiként mindenben a lakosság igényeire építve támogatom a tervek kivitelezését.
Elvárások:
– A lakosok és a közlekedők kényelme, biztonsága érdekét szem előtt tartva valósuljon meg a beruházás!
– A munkálatok ideje alatt a környék forgalmi rendjében történő változások a lakossággal leegyeztetett módon történjen meg!
– Biztosítsanak alternatív közlekedési lehetőségeket a lezárandó útszakaszt igénybe vevő közel 20 ezer itt élő és még több átutazó számára!
– Oldják meg a városrész megközelítését a mentők, tűzoltók, rendőrség számára!
– Az iskolakezdéshez közeledve adjanak információt a megterhelő reggeli csúcsforgalom kezelésére vonatkozóan!
– Gondolják át, hogy a területen levő iskolák közösségének tagjai ne másfél-kétóra utazási többlettel érjenek el a munkahelyükre!
– Keressenek megoldást a mozgáskorlátozottak területi elszigeteltségére és a fogyatékkal élők intézményeinek megközelítésére!
– Tájékoztatást kérünk a gyalogos-, és kerékpáros forgalom biztosításáról, zajvédelemről, zöldterületek és lakóingatlanok védelméről, biztonságos mentőútvonalak kiépítéséről.”

Y-híd – A lakossági petíció támogatása.Ahogy már több fórumon elhangzott sok szempontból aggasztó az épülő Y híd…

Posted by Andrea Hegedűs on Friday, August 21, 2020

Megosztás

Related posts