A tanárókákon nem, csak a folyosókon kell tartani a 1,5 méteres távolságot az iskolákban

Megosztás

“A SAJTÓBAN ELTERJEDT TÉVES INFORMÁCIÓVAL SZEMBEN AZ ISKOLÁKNAK KIKÜLDÖTT PROTOKOLL SZERINT A TANÓRÁKON NEM ELŐÍRÁS A 1,5 MÉTERES VÉDŐTÁVOLSÁG MEGTARTÁSA” – közölte pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Az egy osztályba járó gyermekek akkor is szoros kontaktusba kerülnek egymással, ha a padok között biztosított a nagyobb távolság. Az intézkedési terv a közösségi terek – például a folyosó – esetében hangsúlyozza a távolságtartás fontosságát, mivel ott a különböző osztályba járó tanulók is keveredhetnek egymással, írják.

A közösségi terekben a szociális távolság megtartása a létszám korlátozásával (például a csengetési rend eltérő megállapításával), a közösségi terek felosztásával valósítható meg. Ahol ez nem biztosítható, ott javasolt a maszk viselése a felső tagozatos és középiskolás tanulóknak. A kiadott ajánlást értelemszerűen az adott intézmény helyi sajátosságai szerint kell alkalmazni.

A szülők felelőssége, hogy olyan gyermeket ne engedjenek óvodába, iskolába, akinél betegségre utaló jeleket észlelnek, továbbá segítsék elő otthon is az alapvető higiéniai szabályok (pl. köhögési etikett) betartását.

Index.hu

Megosztás

Related posts