Csalás miatt nyomoznak a Hit Gyülekezete vezető lelkésze ellen

Megosztás

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze ügyében a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának Központi Nyomozó Főosztálya nyomozást rendelt el, költségvetési csalás és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt.

Az Átlátszó és a Magyar Hang idén májusban írta meg, hogy Németh Sándor gyakorlatilag „hazavitte” az ATV-t, megszerezve a többségi befolyást a korábban gyülekezeti tulajdonban lévő kereskedelmi televízióban. A későbbiekben bebizonyosodott, hogy egy liechtensteini offshore cég közbeiktatásával történt meg a tévé és egy nagy értékű egyházi ingatlan átjátszása.

Egy hónapja a NAV is vizsgálatot indított ennek kapcsán, amit Bartus László feljelentése nyomán indítottak 60100-161/2020.bü számmal. A Főosztály tájékoztatása szerint a Bartus Fesz lesz című könyvében megjelent tényekkel kapcsolatban a Btk. 396. § (1) bekezdés a) pontja alapján vizsgálódnak.

Az Alfahír emailben megkereste a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának Központi Nyomozó Főosztályát, és a Fővárosi Főügyészséget, hogy megtudja:

  • Fut-e a 60100-161/2020.bü számon nyomozás?
  • Németh Sándor ügyében nyomoznak-e?

A Fővárosi Főügyészség ezt a választ küldte el a lap részére: “A Legfőbb Ügyészségnek írt és a Fővárosi Főügyészséghez továbbított megkeresése  szerinti ügyet az ügyszám alapján azonosítottuk.

Tájékoztatom, hogy a nyomozás folyamatban van, ún. felderítési szakban. Ez azt jelenti, hogy a gyanú egyelőre nem megalapozott, az ügyben nincs gyanúsított. A fentiek miatt az ügy kommunikációjára a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jogosult.

Tájékoztatom, hogy arról, van-e feljelentett személy, és az kicsoda az adatvédelmi jogszabályokra figyelemmel nem adhat a hatóságtájékoztatást.”

Megosztás

Related posts