Két népszavazási kérdést átengedtek az Avalon által építendő luxusszállóról

Megosztás

Két kérdést átengedett a négyből a helyi választási bizottság, amiket a tatai luxushotel-beruházással kapcsolatban kezdeményeztek helyi ellenzéki képviselők. Ha jogerőssé válnak, szeptemberben kezdődhet az aláírásgyűjtés.

Sikerrel jártak a tatai Öreg-tó partjára tervezett luxushotel ellen népszavazást kezdeményezők a helyi választási bizottságnál (hvb), miután pénteken négy kérdésük közül kettőt átengedett a testület – értesült a hvg.hu.

A tó partjára 120 szobás hotelt szeretne építeni egy cégcsoport, amelynek tulajdonosai egyben a Hell energiaital-gyártó tulajdonosai is. A beruházás ellen civilek, környezetvédők és ellenzéki képviselők is tiltakoznak, és már július elején is kezdeményeztek – akkor sikertelenül – népszavazást.

A két, most pénteken jóváhagyott kérdés:

“Egyetért-e Ön azzal, hogy a Tata, 1841 hrsz-ú (Esterházy műemlék lóistálló és lovas pálya) ingatlanra vonatkozóan a város településképi rendelete (29/2018. (XII.20)) és helyi építési szabályzata (38/2005.(XII.6.)) a 2020. február 28-án hatályos állapotában maradjon?”

“Egyetért-e Ön azzal, hogy Tata Város Önkormányzata ne köthessen településfejlesztési szerződést a Tatai Öreg-tó Természetvédelmi Területén létesülő beruházáshoz kapcsolódóan, megőrizve ezzel a terület természeti és épített értékeit.”

A kérdések várhatóan augusztus végére válnak jogerőssé, így elvileg ősszel kezdődhet az aláírásgyűjtés.

A luxushotel elleni tiltakozások nyomán az építtető Avalon Center Kft. korábban már részben visszavonulót fújt, azt ígérték, hogy 5 ezer négyzetméterrel kisebb lesz az épület, és egyetlen fát sem vágnak ki, de a mélygarázshoz ragaszkodtak.

hvg.hu

Megosztás

Related posts