Fekete-Győr szerint Gyurcsány megígérte, hogy nem fog kormányzati szerepre pályázni 2022-ben

Megosztás

Alakul az ellenzéki összefogás a két év múlva esedékes választásokra, hiszen minden körzetben egyetlen jelöltet állítanak, de azért vannak fontos feltételek.

Egy ilyen együttműködésben például az sem árt, ha egy kormányfőjelöltről, sőt, akár a leendő miniszterekről is meg tudnak állapodni a pártok. Csakhogy itt azért lehet némi érdekellentét a szereplők között, például azért, mert Gyurcsány Ferencet egyes pártok nem annyira szeretnék a miniszterelnöki székben látni.

Most viszont ez a nehézség elhárulni látszik, legalábbis ha éppen nem sajtón keresztüli nyilvános üzengetésnek és nyilvános nyomásgyakorlásnak vagyunk a tanúi, a Blikknek ugyanis Fekete-Győr András, a Momentum vezetője azt nyilatkozta, hogy 

GYURCSÁNY FERENC MEGÍGÉRTE, HOGY NEM FOG KÖZJOGI TISZTSÉGET VÁLLALNI.

“Ez azt jelenti, hogy a leendő ellenzéki kormányban sem fog szerepet kapni, ami számunkra fontos az együttműködésünk szempontjából”, mondta a lapnak Fekete-Győr. A Blikk szerint az ígéret egy magánbeszélgetésen hangzott el. A DK-t hiába kereste a lap. Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke pedig azt mondta a Blikknek, hogy közös miniszterelnök-jelöltet szeretnének, akit előválasztás útján választanának ki.

Index.hu

Megosztás

Related posts