Autórongáló kóbor kutyák Diósgyőrben

Megosztás

A legrosszabb az ügyben, hogy az okozott kárt még csak meg sem térítik a biztosítók, nincs kit perelni, a tulajdonos tehetetlen.

Nem kis kárt okozva, több parkoló autót is megrongáltak már gazdátlan négylábúak Diósgyőr különböző részein. Elképzelhető, hogy a motortérben megbújó macska, nyest vagy más állat miatt kezdték megbontani a járműveket a megvadult ebek. A gépjármű-tulajdonosok tehetetlenek. A biztosító nem fizet, perelni nincs kit.

Közösségi oldalon pórul járt autótulajdonosok több fotót is megosztottak, amin szétrágott hűtődíszrácsok és összekarcolt karosszéria-elemek mutatják az állatok rombolását. A bejegyzések szerint nem ez az első eset, hogy kutyák rongálnak meg autókat a környéken.

Tetemes a kár és nem először történik ilyen

A sok százezer forintos károk megtérítésére azonban nem sok esély van. Erre csak abban az esetben lenne lehetőség, amennyiben a kutya gazdája beazonosítható. Mivel feltételezhetően gazdátlan, kóbor kutyák okozzák a bajt, ezért az autótulajdonosok nem sok mindent tehetnek.

Egyetlen megoldásnak talán a kóbor kutyák és macskák begyűjtése látszik, azonban hallani olyat is, hogy róka, nyest vagy más vadon élő kis ragadozó miatt őrülnek meg az ebek éjszakánként.

Minap.hu

Megosztás

Related posts