A politikusokkal is szóba hozott prostituált gyilkosa is szerepel az 50 legkeresettebb bűnöző között

Megosztás

Viszont bármily furcsa, ő az egyetlen a listán, akit emberölés miatt köröznek.

Tavaly januárban tette közzé a körözési toplistát a rendőrség, az ötven legkeresettebb bűnözőt mutatják meg névvel, fotóval.

  • Bár azt gondolná az ember, hogy a lista tele van gyilkosokkal, a jelenlegi tablón mindössze egy olyan bűnöző van, akit emberölés miatt köröznek. A kínai férfi 2015-ben ölt meg egy 19 éves prostituáltat, akinél akkori hírek szerint több politikus is megfordulhatott.
  • Öt embert köröznek fegyveresen elkövetett bűncselekmény miatt, és
  • öt emberre tűztek ki nyomravezetői díjat. A legkisebb összeg 200 ezer, míg a legnagyobb 1 millió forint.
  • Öt ember fotója mellé került felkiáltójel a tablón. Őket különösen veszélyesnek ítéli meg a rendőrség.
  • A lista legrégebben keresett szereplője Farkas Róbert, az első körözést 18 évvel ezelőtt adták ki ellene. 
  • A legfiatalabb bűnöző, Cseh Marcell, 27 éves, míg a legidősebb, az ukrán állampolgárságú Mindak Vince, 66 éves.
  • Az ötvenes listán 45 férfi és 5 nő van. 
  • A leggyakoribb bűncselekmény a csalás és a rablás, de kábítószer-kereskedelem és költségvetési csalás miatt is köröznek embereket. 

A Nancy-ügy kulcsfigurája, Yao Gaopeng

Négy éve, a távollétében már jogerősen is elítélték, mégis csak idén került fel Magyarország legkeresettebb bűnözői közé az a kínai férfi, aki a vád szerint 2015-ben ölt meg egy fiatal prostituáltat a lány Akácfa utcai lakásában. 

A Nancy-ügyként ismert gyilkosság annak idején azért is forgott sokáig a sajtóban, mert több lap is megszellőztette, hogy a Nancynek nevezett, 19 éves prostituáltnál több politikus rendszeresen megfordult. Annak idején a Bors írt először arról, hogy

A lap szerint az együttlétről videófelvétel is készült, amely a lány telefonján is megvolt, a készüléket viszont a prostituált gyilkosa magával vitte. 2015-ben egyébként még a kormányinfón és az MSZP elnökségi ülésén is szóba került, vajon melyik politikus volt a meggyilkolt prostituált szexpartnere, de konkrét név végül soha nem került nyilvánosságra. 

A rendőrség az emberöléssel Yao Gaopenget gyanúsította, körözni kezdték, de a férfi még kijutott az országból, és Kínába menekült. Két hónappal a gyilkosság után, júliusban erősítette meg a rendőrség, hogy Gaopeng feladta magát, és a kínai hatóságok felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal. Itt azonban meg is rekedt az ügy, mivel a két ország között nincs kiadatási egyezmény. Az ügyészség végül különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, valamint kifosztás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, akit a Fővárosi Ítélőtábla 2018-ban jogerősen 18 év szabadságvesztésre ítélt, de büntetését soha nem kellett leülnie. Az elfogatóparancsot egyébként az ügyet első fokon tárgyaló Fővárosi Törvényszék adta ki, ám az azóta sem vezetett eredményre.

További részletek az Index.hu cikkében.

Megosztás

Related posts