Gyűrűzik a borsodi drogbalhé – újabb részletek és új gyanúsított a halálos kábítószer ügyében

Megosztás

Azt már napok óta sejteni lehetett, hogy a szálak Borsod megyébe vezetnek, a korábbi két férfi mellett ezúttal egy női gyanúsítotthoz jutott el a rendőrség, aki mindent bevallott. Nagy a valószínűsége, hogy közvetlen összefüggésbe hozható két konkrét halálesettel is a középkorú prügyi hölgy, aki házilag készítette a bikát.

A nemrég megjelent dizájnerdrog eddig legalább 11 életet követelt.

A borsodi rendőrök kedden elfogtak egy terjesztőt, aki az új pszichoaktív anyaggal kereskedett – írja a police.hu. A közlemény alapján a bika nevű dizájnerdroggal üzletelt a díler, egy középkorú prügyi asszony.

A gyanúsított otthonában hatóanyaggal felitatott dohányt árult, részletes beismerő vallomást is tett.

A rendőrök az esettel összefüggésben két elhunyt mezőzombori fiatalember halála kapcsán is vizsgálatot kezdeményeztek.

“4FMDB Bika” néven fut, és alig 1300-1500 forintos áron lehet megvenni a májusban felbukkant új dizájnerdrogot, amelynek használatába eddig 11 ember halt bele. Ebből öten Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vesztették életüket, de Budapesten, Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is azonosítottak halálesetet.

Zacher Gábor toxikológus szerdán úgy nyilatkozott az új dizájnerdrogról:

Elképzelünk magunk előtt egy bikát: az erőről, a dühről és a nagyon intenzív hatásról szól. Ez áll fent, nekem is az elmúlt egy-két évben volt olyan halálesetem, ami feltételezhetően ilyen szertől következett be; nagyon gyorsan szívritmuszavar lépett fel, keringési elégtelenség, az illető pedig belehal a történetbe.

A szer rosszullét után gyors halált okozhat, amit görcsroham, őrjöngés előzhet meg. Borsodban már több embert is letartóztattak, az új szert keddig 51 lefoglalásban azonosították.

Hvg.hu

Megosztás

Related posts