Soros szerint Magyarországot elfoglalta az EU egyik legnagyobb belső ellensége

Megosztás

A magyar-amerikai üzletember kilencvenedik születésnapja alkalmából adott interjút a Népszavának. Ebben főként a közös európai válságkezelésről, és az Európai Unió jövőjéről mondta el a véleményét.

Szerinte a világ a legnagyobb krízist éli át a II. világháború óta a koronavírus-járvány nyomán. És Soros szerint ez a válság sérülékenyebb helyzetben éri Európát, mint az Egyesült Államokat. Hiába van ugyanis Donald Trump személyében egy „pökhendi szélhámos” az USA élén, az erős alkotmány és a fékek és ellensúlyok rendszere garancia lehet „a történelem leghosszabb ideje működő demokráciájának” túlélésére.

„Az Európai Unió sokkal sérülékenyebb helyzetben van, mivel nem kész formáció. Továbbá sok ellensége van mind belülről, mind kívülről.” – idézett a 444.hu.

Belső ellenségekként azokat a mozgalmakat és politikai erőket nevezte meg, „amelyek ellenzik azokat az értékeket, amelyek alapján az Európai Uniót megalapították”.

„Két országban ezek az erők lényegében elfoglalták az államot, Orbán Viktor Magyarországon, Jaroslaw Kaczynski Lengyelországban. Ez úgy történik, hogy közben Lengyelország és Magyarország az EU által folyósított strukturális támogatások legnagyobb kedvezményezettje” – mondta.

A cikk itt folytatódik.

Megosztás

Related posts