Petíció és lakossági érdekvédelmi csoport jött létre az Y híd körüli balhé miatt

Megosztás

Ahogy azt mi is közöltük, sok szempontból aggasztó az épülő Y híd beruházása. Az alapkövet még az előző, fideszes városvezetés rakta le, és persze megpróbálta a kampányában felhasználni, de miután elbukták az önkormányzati választásokat, csend lett.

A környékbeliek az első pillanattól kezdve nem voltak kibékülve az egész ötlettel, de a szélesebb közönség akkor szembesült a – még nem is létező – tervekkel, illetve olyan problémákkal, mint hogy nem lesz biciklisáv a hídon és a hozzá tartozó utakon sem.

Az interneten a martinkertvárosi és az arra járó többi miskolci lakó ezért megpróbálja menteni a menthetőt:

Egyrészt elkezdtek szerveződni az Út a városba (Y-híd) Érdekvédelmi Csoport Facebook-csoportban, ahol igyekeznek megszerezni és egymásnak közölni minden adatot és információt a hídról.

Másrészt indítottak egy online petíciót, amiben követelik a megfelelő tájékoztatást, illetve kivitelezést a lakosság bevonásával:

Miskolcon a martintelepi, szirmai és környékbeli települések közlekedését érintő rendkívül fontos beruházás előkészítése során tapasztalt eljárásban a lakosság magára lett hagyva. Alulírottak tiltakozunk amiatt, hogy elmaradt a helyiek számára észrevételi lehetőséget biztosító tájékoztatási, egyeztetési folyamat.

Bár fejlesztésre szükség van, de nem mindenáron, csak akkor,

– ha ezzel javul a miskolci belvárosba való bejutás lehetősége,

– ha nem alakít ki újabb gócpontot,

– ha valamennyi közlekedési forma érdekeit figyelembe veszik, pl. kerékpársáv épül.

Ezen túlmenően kérünk mihamarabb a részletes tájékoztatást arról, hogy a jelenlegi ismeretek alapján várhatóan 1,5-2 éves beruházási időszakban milyen alternatív közlekedési lehetőségeket kívánnak biztosítani a lezárandó útszakaszt igénybe vevő, kb. 20 ezer ember számára, hogyan oldható meg a városrész megközelítése a Mentők, Tűzoltók által. A nyári szünet végéhez, az iskolakezdéshez közeledve konkrét információkat várunk el az eddig is megterhelő reggeli csúcsforgalom kezelését illetően. Amennyiben egyetért a petíciónkkal, kérjük, hogy ezt erősítse meg aláírásával! Köszönjük!

– szól a petíció szövege.

Megosztás

Related posts