Megfertőződött a háziorvos asszisztensnője, 125 ember lehet érintett

Megosztás

Sosem kellemes újabb pozitív koronavírus esetről beszámolni Magyarországon, de külön csavar a történetben, amikor néhány nap alatt száz fölötti kontakt köthető az illetőhöz. Márpedig Pilisborosjenőn ez történt.

A pilisborosjenői háziorvos asszisztense fertőződött meg koronavírussal – tudta meg a hvg.hu. Tömöri Balázs, a község polgármestere kérdésünkre elmondta, 125 ember lehet érintett, ők jártak az elmúlt időszakban a rendelőben. Őket levélben értesítették arról, hogy fertőzött az asszisztens és megkérték őket, hogy a következő két hétben maradjanak otthon, ne menjenek közösségbe, figyeljék magukon az esetlegesen felbukkanó tüneteket. Az ÁNTSZ a következő napokban felkeresheti az érintetteket kontaktkutatás céljából.

A polgármester szerint alacsony a kockázata annak, hogy megfertőződtek volna, mert csak rövid ideig voltak az egészségügyi dolgozó közelében. Kovács Levente háziorvos és az asszisztense jelenleg házi karanténban van, Tömöri nem tud róla, hogy rajtuk kívül más is karanténba került volna eddig. A rendelőt kedden ózongenerátorral fertőtlenítették.

Kovács Leventét még hétfőn elértük, ő elmondta, a gyorsteszt nála nem mutatott ki fertőzést, augusztus 20-ig karanténban marad. Őt egyébként telefonon lehet keresni a betegeknek, home office-ban “rendel”, ha személyes ellátásra lenne szükség, átirányítja egy kollégájához.

Hvg.hu

Megosztás

Related posts