Ikrek születésénél segédkeztek a borsodi mentősök

Megosztás

Az Országos Mentőszolgálat borsodi munkatársai ikreket segítettek világra. A szakemberek évente több mint 500 gyermek születésénél segítenek, illetve gyakran szimulálnak hasonló szituációkat. A borsodi bajtársak azonban az éles helyzetben is kiválóra vizsgáztak.

Kedd délután érkezett a segélykérés a Miskolci Mentésirányításra, miszerint egy 35 hetes, ikrekkel várandós kismamánál 1 perces fájások jelentkeztek. A helyszínre riasztott egységek megérkezéséig a rutinos mentésirányító látta el a vajúdó nőt és környezetét tanácsokkal. Az esetkocsi, a gyermekorvosi kocsi és a kiemelt mentőegység percek alatt helyszínre ért, őket pedig a landoló mentőhelikopter követte, azonban az elszállításra már nem volt lehetőségük, hiszen a hetedik gyermekét váró édesanyának elfolyt a magzatvize.

A mentősök a megfelelő környezet kialakítása után, perceken belül teljes biztonsággal segítették világra az egészséges újszülötteket. A magas színvonalú ellátás után a mentők végül stabil állapotban szállították kórházba a babákat és az édesanyát is.

boon.hu

Megosztás

Related posts