DVTK-szurkoló orvos figyelmezteti a meccsre járókat a vírusra

Megosztás

A hétvégi NB1-es rajt előtt osztotta meg gondolatait Simkó József az 1910.hu – a DVTK-szurkolók otthona nevű Facebook-oldalon, az alábbiakban ezt idézzük.

“Kedves szurkolótársak. Diósgyőr szurkolóként és orvosként írom ezeket a sorokat. Pár nap múlva kezdődik újra a bajnokság, alig várjuk és reménykedünk, hogy majd most….. Évek óta így van, bár annyi talán elmondható, hogy a DVTK stabil NB1-es csapat lett. Ez a szurkolótábor, ez a város megérdemli, hogy NB1-es csapata legyen. Olyan játékosokkal, akik ha nem is a legtehetségesebbek, legprofibbak, de a szívüket-lelküket kiteszik a pályán. Mellettük áll az ország egyik leglelkesebb, legnagyszerűbb szurkolótábora, akik jóban-rosszban kitartanak a játékosok mellett. És akik buzdítják őket a meccs első pillanatától az utolsóig.

Szóval most hozzátok szólok, kedves barátaim. Bevallom, félek és féltelek titeket. Már nyilván kitaláltátok, a járvány miatt. Saját tapasztalataim is vannak a koronavírusos betegekkel. Mondhatjuk, hogy Magyarországon eddig elég jól megúsztuk. Nem kerültünk olyan helyzetbe, hogy a kórházi folyosóra vagy tornaterembe kellett volna tennünk a betegeket. De a vírus továbbra is itt van, és nem kell sok hozzá, hogy sokkal nagyobb bajt csináljon, mint tavasszal. Most egyelőre lehet közönség előtt meccseket rendezni. Nagyobb koncerteket nem lehet, háborognak is a zenészek, mondván mi a különbség a járvány szempontjából egy focimeccs meg egy koncert között? Valljuk be, van is ebben valami. De ha már lehet szurkolók előtt meccset rendezni, akkor örüljünk neki. Használjuk ki a lehetőséget – de ne éljünk vele vissza. Kiabáljatok, buzdítsátok vagy ha kell, szidjátok a fiúkat. De kérlek titeket, ne másszatok egymás nyakába és tartsátok meg egymástól az előírt távolságot (ez a büfére, a mosdóra még inkább vonatkozik!!!!). Ne azért, hogy ne büntessék meg a csapatot. Hanem azért, hogy ne adjátok át, ne vigyétek haza a vírust. Amitől ti esetleg köhögtök egy-két napig, belázasodtok (vagy még azt sem). A szeretteitek meg kórházba – lélegeztetőgépre – temetőbe is kerülhetnek miatta. Köszönöm, hogy elolvastátok az írásomat.”

1910.hu – a DVTK-szurkolók otthona

Megosztás

Related posts