Teljesen elszálltak a balatoni szállások árai

Megosztás

Elképesztően megnőttek és már külföldi luxusszállodák áraival vetekszenek azok az összegek, amiket Magyarországon ki kell pengetni egy-egy szállodai éjszakáért. Csak valahogy a fizetések nem igazodnak ehhez. Tapolcán szinte ugyanannyiba kerül megszállni egy hotelben, mint egy szingapúri luxusszállodában. Magyar valóság.

„Az legyen a jelszó: több Balaton, kevesebb Adria” – jelentette ki nemrég Orbán Viktor a Kossuth rádió interjújában. Csakhogy a Balaton árai mostanra jelentősen elszálltak, ezért egyre kevesebb család engedheti meg magának az itteni vakációzást.

A nyomozást az RTL Híradó folytatta tovább: amíg az egyik siófoki hotelben 55 ezer forintért lehet kivenni egy szobát egy éjszakára, addig Máltán már 30-40 ezer forintért tengerre néző szobákat lehet találni, szintén négycsillagos hotelekben. Szinte ugyanannyit kell fizetni egy szingapúri luxushotelben, mint egy tapolcai szállodában, erről írt egy utazásokkal foglalkozó blogger.

Tapolcán a négycsillagos szállodában akciósan 92 ezerért lehet szobát foglalni egy éjszakára (a teljes ár 109 ezer forint), míg a szingapúri ötcsillagos luxushotelben 115 ezret kell fizetni. A különbség mindössze 23 ezer forint, az eredeti árhoz képest pedig elhanyagolható, hatezer.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint a magyar szállodák átlagosan 10 százalékkal drágultak tavalyhoz képest. A szervezet ügyvezető igazgatója, Flesch Tamás az RTL Klubnak nyilatkozva elmondta: bár a turizmusban nehéz ma bárkit nyertesként kiemelni, a Balaton azonban valóban a nyár győztese lehet.

A Szállás.hu összesítése alapján idén nyáron 12 százalékkal többen foglaltak szállást a Balatonnál, mint tavaly. A főszezonban 70-90 százalékos foglaltsággal működnek a hotelek, az augusztus 20-i hosszú hétvégén telt házra számítanak. A Balaton és a Fidesz kapcsolatáról pedig korábban már számtalanszor írtunk cikkeinkben.

Index.hu, Hvg.hu

Megosztás

Related posts