Gépjárműveink jellemző problémái

Megosztás

Murphy törvénye szerint, ami elromolhat, az el is romlik. Sajnos ez a vicces aranyszabály nincs máshogy a Ford gépjárművek esetében sem. A Ford neve egyet jelent az amerikai autóiparral. Az 1900-as évek környékén nyitották meg európai bázisukat, és így a számunkra is elérhetővé váltak ezek a gépjárművek. A Ford autók azóta is hűen szolgálják tulajdonosaikat. Olyan autó nincs, amelyet sosem kell szervizelni. De most ejtsünk pár szót konkrétan a nagynyomású szivattyúkról, a Ford és más márkák tekintetében egyaránt hasznosak lesznek.

A szivattyú szerepe

Ennek az elemnek az a feladata, hogy a szükséges nyomáson a megfelelő mennyiségű üzemanyagot biztosítsa. A nagynyomású szivattyú a rendszer számára a nyomást a befecskendezéstől függetlenül biztosítja. Ez az elem kizárólag a dízelmotorokban található meg, a szivattyú fordulatszáma egyenes arányban áll a motor fordulatszámával.

Meghibásodás jelei

Elsőként az autó teljesítményének visszaesése válhat gyanússá. Jellemzően ez a tünet utalhat szivattyúproblémákra, de akár a porlasztó problémájára is. A nagynyomású szivattyú esetén a tömítések elhasználódottak vagy kirepedezettek lehetnek, és ennek következtében szivároghat az üzemanyag. Ez egy kezdeti állapot, amely viszonylag egyszerűen, egy tisztítással és tömítéscserékkel egyszerűen és gyorsan javítható.

A meghibásodás második jellemzője az, amikor az autónak indítási problémái is vannak. Nem kell megijedni, még ez is lehet javítható a korábban leírt módon. De ne várjon az utolsó pillanatig, mert a szivattyú ledarálhatja önmagát. Ennek során apró fémreszelékek kerülnek a továbbított üzemanyagba, ami eldugítja, sőt, tönkre is teheti a befecskendezőket.

Javítás

A leírt problémák tapasztalásakor Önnek szervizre van szüksége. Injektor- és nagynyomásúszivattyú-felújítás tekintetében kevés az országos lefedettségi szinttel rendelkező vállalkozás. Érthető, hiszen a javítás komplex folyamat. A problémák diagnosztizálásához és a javítás sikerességének ellenőrzéséhez gyári próbapadokra van szükség, amelyek ára nagyon magas. Maga a bevizsgálás is már a javítási folyamat része, ennek során a szakemberek megvizsgálják az alkatrészt belülről, és a hiba pontosan meghatározható lesz.

A Tamorin Kft. a javításon felül kiegészítő szolgáltatással áll ügyfelei részére: az ország teljes területén vállalják a hibás, majd a javított vagy új alkatrészek szállítását. Magas minőségű munkájuk eredményét már sokan nagyra értékelték. Munkájukat kizárólag számla ellenében és garanciálisan végzik, tehát a gépjárművének javítását követő egy évben is biztos lehet abban, hogy az autó nem fog megállni Ön alatt. Vagy ha a korábbiakhoz hasonló problémát tapasztal, van kinek fordulnia, és ez nem fog újabb költségeket generálni Önnek.

Megosztás

Related posts