Elképesztő ütemben drágulnak a balatoni ingatlanok

Megosztás

A hazai ingatlanpiaci árak igen sokat emelkedtek az elmúlt években, ez alól nem jelentenek kivételt a Balaton parti településeken sem – írja a 168ora.hu.

Az Ingatlannet.hu statisztikát készített arról, hogyan változtak a Balaton partján meghirdetett családi házak árai az elmúlt öt évben. Ebből kiderült, hogy a drágulás Balatonkenesén a legnagyobb.

Ott 220 ezer Ft/m2-ről 487 ezer Ft/m2-re emelkedett a családi házak átlagára, így öt év alatt több mint kétszeresére drágultak a kenesei házak.

A balatonföldvári és a fonyódi házak még mindig valamivel olcsóbbnak számítanak, ezeken a helyeken 2015-ben 195-210 ezer forintos négyzetméterár között kínálták eladásra a házakat. Mostanra viszont már a 316-340 ezer forintos négyzetméterár a jellemző.

A siófoki árak is jelentősen nőttek. Öt évvel ezelőtt még 255 ezer Ft/m2-es átlagáron lehetett ingatlant vásárolni, mára viszont már 480 ezer forintba kerül egy négyzetméter.

A legtöbb településen több mint duplájára nőttek az átlagárak a tégla építésű lakásoknál. Tihany területén 2015-ről 2020-ra 500 ezerről több mint egymillió forintra, Zamárdiban pedig 525 ezerről 1,1 millió forintra emelkedtek a téglalakások négyzetméter átlagárai.

Siófokon és Balatonföldváron is megkétszereződtek az átlagárak, emellett Balatonkenesén és Fonyódon is jókora drágulás tapasztalható.

Megosztás

Related posts