Célkeresztben a fiatalkorúak átverése – ne kérjünk kétezer forintos sms-ekben szerelmi tanácsokat

Megosztás

Egyre fiatalabb korban jutnak okostelefonhoz a gyerekek, akár már egészen kis korban, amikor még nem igazán tudják megítélni, mi az átverés és mi nem. Nem először találkozhatunk olyan jellegű alkalmazásokkal, vagy szolgáltatásokkal, ami szinte a semmiért gombol le rólunk súlyos ezreket, pedig valójában mi magunk rendeltük meg.

Az emelt díjas sms-szolgáltatásokra is rászállt a GVH. Az Ask Bongo után most a Lovedoktor körül vizsgálódik, és a szülőktől kéri a fokozott figyelmet, hiszen az ilyen alkalmazások főként a fiatalkorúakat célozzák – tudatta a hatóság.

A Gazdasági Versenyhivatal észlelte, hogy egy vállalkozás „Lovedoktor” néven emelt díjas sms-szolgáltatást nyújt. A felhasználók üzenetenként 2032 forintért jóslatokat kaphatnak a szerelmi életükkel kapcsolatban.

Áprilisban a hivatal versenyfelügyeleti eljárást indított az alapvetően gyermekeket és fiatalkorúakat célzó Ask Bongo (Kérdezd Bongót) szolgáltatás reklámjai miatt, amelyek megsérthették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát. A szolgáltatást felfüggesztették, amiért

a Középsuli című Youtube-sorozatban gyermekeknek szóló, közvetlen felszólítás jelent meg az emelt díjas üzenetszolgáltatás igénybevételére.

A GVH arra kérte a fogyasztókat, hogy az emelt díjas telefonszámokon elérhető szolgáltatások igénybevétele előtt tájékozódjanak azokról a szolgáltatójuk weboldalán vezetett nyilvántartásból.

A hatóság különösen a szülők, gondviselők figyelmét szeretné ráirányítani arra, hogy lehetőség van a gyermekek által használt telefonokon az emelt díjas szolgáltatások korlátozására, és ezzel együtt a különböző alkalmazások adatvédelmi beállításaira a felesleges kiadások, illetve egyéb sérelmek megelőzése érdekében.

Forbes.hu

Megosztás

Related posts