Van, akinek jól megy – milliárdos rekordbevétel Orbán Viktor apjának cégeinél

Megosztás

Jókor kell lenni jó helyen, vagy egyszerűen csak ennyire zseniális üzleti érzéke lenne a miniszterelnök édesapjának? Mindenki döntse el magában.

2019-ben rekord árbevételt könyvelt el az Orbán Viktor miniszterelnök apja, Orbán Győző tulajdonában lévő Nehéz Kő Kft. A szállítmányozó cég tavalyi bevétele 2,9 milliárd forint volt, ami 600 millióval több az egy évvel korábbinál – írta az Mfor.

A nyereség azonban elmaradt a 2018-astól. Akkor 304 millió forintos profitot termelt a cég, tavaly 139 millió volt az adózott eredmény – ezt Orbán Győző teljes egészében ki is vette osztalékként. (Egy évvel korábban 400 milliót vett ki, a teljes 2018-as nyereséghez 96 millió eredménytartalékot is hozzácsapva.)

Orbán Győző másik cége, a Pannonia Golf és Country Club nevű golfpályát birtokló – és Mészáros Lőrincnek bérbeadó – PSU Kft. is jól teljesített tavaly. Korábban szintén az Mfor írta meg elsőként, hogy a PSU-ból 90 milliót vett ki a tulajdonos, így a két cége idén már összesen 229 millió forint osztalékot fizetett Orbán Győzőnek.

Index.hu

Megosztás

Related posts