Újabb unokázós csalás Borsodban, a rendőrök elkapták az elkövetőket

Megosztás

A megtéveszthető idős asszonytól kétmillió forintot sikerült kicsalniuk, ám nem sokáig élvezhették a hirtelen jött pénzt, a rendőrök lecsaptak rájuk.

Csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség három ózdi férfival szemben. A gyanúsítottak egyike augusztus 4-én este megjelent egy Nyékládházán található családi háznál.

Az ott élő idős asszonyt telefonon egyik társa tévedésbe ejtette azzal, hogy hozzátartozóját baleset érte, és azonnal pénzre van szüksége, amit ő visz el.

A hölgy a kapuban átadott több mint kétmillió forintot a számára ismeretlen férfinak egy borítékban, míg társa az autóban várta és a környéket figyelte. A sértett később telefonon érdeklődött hozzátartozójától, hogy rendben megkapta-e a pénzt, ekkor derült ki, hogy csalás áldozata lett.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói 24 órán belül azonosították, majd – koordinálásukkal – a Bükk Bevetési Alosztály munkatársai elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit, akiktől csaknem egymillió forintot is lefoglaltak. A gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és kezdeményezik letartóztatásukat az illetékes járási ügyészség felé.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán kapcsolatba lépett más rendőrkapitányságokkal is, és vizsgálják annak lehetőségét, a megyén kívül máshol elkövettek-e a gyanúsítottak hasonló bűncselekményeket.A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy akitől hozzátartozójára való hivatkozással kérnek pénzt, annak valóságtartamát mindig előzetesen ellenőrizze.

Borsodihir.hu

Megosztás

Related posts