Most megnézhetjük, hogy öl meg egy raklapnyi rosszul rögzített beton – videó

Megosztás

Érdekes és látványos kísérlet a töréstesztek keretében. Az autó mindössze 50 km/h-val halad, amikor ütközik, ám a teherszállításra alkalmatlan járműben rosszul rögzített beton megkezdi gyilkos útját az utastérben és esélyt sem hagy nekünk a túlélésre. Ilyen eszünkbe se jusson!

Rendhagyó törésteszt mutatja meg, hogy miért nem érdemes építőanyagot spórolásból arra alkalmatlan járművel szállítani.

A DTC svájci intézet különleges töréstesztjei között mindig akad érdekes darab. Ebben a kísérletben azt vizsgálják, mennyire veszélyes egy raklap, támfalépítésre használható betonkosár 50 km/órás frontális ütközésnél. 

Félelmetes, mennyire önálló életet él a betonrakomány a becsapódáskor

A 770 kilogramm tömegű szállítmány ilyen szintű rögzítés mellett 50 km/óránál is halálos erőként lódul előre, a jobb oldalon utazó valószínűleg nem élné túl a becsapódást. 

A szörnyű eredmény többek között annak köszönhető, hogy a teszthez használt Mercedes Vito nem kisteherautó, hanem a személyszállító kivitel, csak ülések nélkül. Ezért fontos a megfelelő járművet a megfelelő célra használni, a teherautókban ugyanis pont ezért van az utasteret és a rakteret elválasztó fal, valamint több, megfelelően szilárd rögzítési pont, ahova a rakomány biztonságosan leköthető.

Vezess.hu

Megosztás

Related posts