Lángossal és sörrel ült le az éhségsztrájkoló jobbikos mellé Bede Zsolt

Megosztás

Éhségsztrájkba kezdett a Jobbik képviselőnője, Potocskáné Kőrösi Anita Siófokon, ahol egy apartmanház felépítése ellen tiltakozik, és mindezt Facebookon élőben közvetítette. Akciójához Bede Zsolt provokátor csatlakozott.

Potocskáné Kőrösi Anita, Facebook-videójában jelentette be, hogy éhségsztrájkkal fog tiltakozni egy balatonparti ingatlan építése ellen Siófokon. A Jobbik parlamenti képviselője szerint a meteorológiai obszervatórium mellé tervezett apartmanház befolyásolja a viharjelzés pontosságát, írja a hvg.hu.

Az éhségsztrájkot élőben lehetett nézni a Facebookon, a közvetítés kezdete után megjelent Bede Zsolt provokátor, a Vadhajtások.hu szerkesztője, így együtt beszélgettek.

A Jobbik politikusa az apartmanházzal kapcsolatban korábban elmondta, hogy hiába szabályozza törvény, hogy az OMSZ hasonló objektumaitól számított 60 méteres körben nem lehet építkezni, a Somogy Megyei Kormányhivatal mégis kiadta az engedélyt az 5 szintes épületre. Potocskáné abban bízik, hogy a kormányzat megfogadja a tanácsukat, és végül nem épül meg a felépítmény, ugyanis ezzel valóban életeket veszélyeztethetnek – mondta az ATV híradójának a képviselő. A csatorna emlékeztetett, hogy az ügy előzményei egyébként 2015-re nyúlnak vissza. Ekkor döntött úgy a bíróság, hogy a területre kiadhatnak építési engedélyt. A szakértők már akkor is arra hívták fel a figyelmet, hogy az épület zavarhatja az adatok pontosságát, így a viharjelzések alaposságát is, ugyanezért aggódnak a helyiek is. Potocskáné a kormányt is megkereste az ügyben. Nagy István agrárminiszter válaszában azt írta: minisztériuma nem rendelkezik feladat- és hatáskörrel az ilyen jogi problémák eldöntésére.

https://www.facebook.com/watch/live/?v=2643627639244044&ref=watch_permalink

A Vadhajtások.hu szerkesztője más irányba vitte a beszélgetést, eleinte a Jobbik néppártosodásáról vitatkoztak a képviselővel. Később Bede kritizálta a párt koronavírus-járvány alatti megnyilatkozásait, az ellenzéki összefogást, és a képviselő mostani akcióját is.

“Magamra varratom mindjárt Orbánt” – dicsérte Bede a miniszterelnököt, mert szerinte kiváló eredményeket ér el.

A képviselő ugyanakkor azt mondta, azzal, hogy Bede beült mellé, sokkal több emberhez el tud jutni, miért is kezdett éhségsztrájkba.

Bede egyébként egy lángossal érkezett az éhségsztrájkot folytató politikushoz, később kiderült, hogy egy sört is vásárolt a Potocskáné Kőrösi Anitának, aki egyébként nem iszik alkoholt.

Az éhségsztrájk kezdete után körülbelül 40 perccel véget ért a beszélgetés, Bede békében távozott, a képviselő pedig folytatta a tüntetést.

Megosztás

Related posts