Ebből baj lehet – az Országos Rendőrfőkapitányság véletlenül felfedte a Fidesz egyik nagy hazugságát

Megosztás

A kormánypárt gyakorlatilag évek óta erre a hamis állításra alapozza propagandájának egyik alappillérét, miszerint Brüsszel egyáltalán nem ad pénzt az uniós határ védelmére és ez mennyire szégyen. Az ORFK azonban kiadott néhány információt, amiből feketén-fehéren kiderül, hogy Orbánék ismét jókorát lódítottak.

Nem is akármennyit kapunk Brüsszeltől erre a célra, hanem súlyos milliárdokat. De a tények nyilván nem zavarják a kormánypárokat, valószínűleg már készül a kifogás, amivel kimagyarázzák a kimagyarázhatatlant.

A kormánypropaganda folyamatosan arról szólt, hogy az unió nem ad pénzt határvédelemre, de a számok mást mutatnak.

5,6 milliárd forintot költött a rendőrség egy bő 6 milliárdos, uniós finanszírozású projekt terhére, amiből összesen 2,4 millió óra normál és túlszolgálatot fizettek ki a déli határzónába telepített rendőröknek, határvadász egységeknek – tudta meg a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól.

Húszmillió helyett 5,6 milliárdot adott Brüsszel a határvédelemre, “enyhe” tévedés

Pedig tavaly még arról szólt a kormánypárti kommunikáció, hogy Brüsszel nem téríti meg a határ őrzésének költségeit, pontosabban csak az egy százalékát, mintegy 20 millió eurót. Később aztán kiderült, hogy a Fidesz a határvédelmi támogatás nagyobbik részét elhallgatta, sőt a 20 millió is azért volt annyi, mert annyit kért a kormány – módosítva egy korábbi, jóval nagyobb összegű igénylést, emlékeztet a lap.

Hvg.hu

Megosztás

Related posts